Home v2

Ondersteun Jouw Gezondheid met Collageen Boost

Collageen Boost van Foodie

 Transformeer Jouw Gezondheid
in Slechts 30 Seconden Per Dag!

Er is een quote die wordt toegeschreven aan de Amerikaanse wijsgeer Benjamin Franklin die luidt:

“Niets is zeker behalve de dood en belastingen”

Anno 2019 kunnen we deze quote een welverdiende update geven, want naast de dood en belastingen is ook zeker dat je lichaam na je 25e levensjaar langzaam het vermogen ziet verminderen om lichaamseigen collageen te produceren.

Oftewel, je kunt naast je belastingen dus ook verwachten dat je, naarmate je ouder wordt, door het leven gaat met minder elastische huid (dus rimpels), krakende gewrichten en misschien zelfs een ontregeld spijsverteringskanaal. Ook dunner haar en broze nagels kunnen in het verschiet liggen.

Het is de tand des tijds waar jouw lichaam mee te maken heeft en niemand ontkomt aan dit natuurlijke verouderingsproces.

Het menselijk lichaam ondergaat een dynamische veroudering en een geleidelijk verlies van collageenproductie is daar onontkoombaar onderdeel van. (1)

Omdat je lichaam dus steeds meer moeite heeft om de collageenvoorraad te herstellen in de huid, haren, nagels, bindweefsels en botten kan het dus een steuntje in de rug gebruiken.

Dit kun je doen op verschillende manieren. Deze gaan we nu bespreken.

Collageen en Vitamine C

Een van de manieren is door je te verzekeren van voldoende vitamine C. Vitamine C is namelijk nauw betrokken bij het proces van collageensynthese, de aanmaak van collageen dus.

Je hebt vast wel eens gehoord over de zeevaarders uit de 17e eeuw die lange ontdekkingsreizen maakten op schepen. Ze brachten soms wel maanden door zonder vers fruit en groenten, waardoor ze een tekort aan vitamine C opliepen.

Het resultaat was scheurbuik. Een aandoening waarbij wondjes in de huid niet genezen en tandvlees aftakelt. Het was een direct zichtbaar resultaat van het onvermogen van het lichaam om nog lichaamseigen collageen te produceren.

Scheurbuik en vitamine C

(bron: BBC.com)

Uiteindelijk ontdekte de Britse arts James Lind dat scheurbuik eenvoudig viel tegen te gaan door de bemanning van schepen te voorzien van fruit en/of groenten. Gewapend met citroenen en sinaasappels trok Lind ten strijde tegen scheurbuik.

Vitamine C is cruciaal is voor de aanmaak van collageen.

HIER INLEIDENDE TEKST OVER COLLAGEEN BOOST OM TE LATEN KLIKKEN OP DE KNOP!

Ben Jij Klaar
om te Stralen?

Collageen Boost van Foodie