Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Collageen Smoothies
E-book t.w.v. €17 euro.

Ontdek alle voordelen van collageen door DIRECT te beginnen met onze collageen smoothie recepten.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Anna

Op zoek naar het beste collageen poeder? Zo vind je het!

Collageen poeder wordt met de jaren steeds populairder. De laatste tijd begint het zelfs een hype te worden. Niet gek ook, want het brengt enorm veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Heb jij nu ook van collageen poeder gehoord, maar weet je niet precies wat het is of waar het voor dient? Of ben je nieuwsgierig geworden, maar weet je niet goed waar je het beste collageen poeder kan krijgen? Lees dan vooral even verder! In deze blog vertellen we je alles over collageen poeder. We gaan in op wat het is, waarvoor je het gebruikt, wat voor voordelen het met zich meebrengt en waar je het beste collageen poeder kan vinden.

Wat is collageen poeder?

Laten we eerst eens kijken naar wat collageen poeder nou precies is. Collageen is een eiwit. Het komt van nature in ons lichaam voor en zorgt ervoor dat we een stevige huid, sterke botten en soepele gewrichten houden. Je zou kunnen stellen dat collageen ons lichaam dus eigenlijk simpelweg gewoon jong houdt. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen in ons lichaam af. Hierdoor ontstaat veroudering. Je huid wordt minder stevig, waardoor rimpels ontstaan en je gewrichten zullen ook stijver worden. Daarnaast zul je ook merken dat je haar dunner wordt en misschien wat sneller uitvalt.

Zo lang mogelijk jong blijven willen we natuurlijk allemaal. Gelukkig kunnen we ons lichaam een handje helpen met het behouden van voldoende collageen door het beste collageen poeder te gebruiken. Collageen poeder is dan ook een supplement wat helpt met de aanmaak van collageen in je lichaam. Het wordt gemaakt van dierlijke- of visbronnen en helpt met het stimuleren van de collageenproductie in je lichaam.

Types collageen

Er zijn verschillende types collageen in ons lichaam. Elk type heeft een eigen functie. De meeste voorkomende types collageen zijn collageen type 1, collageen type 2 en collageen type 3. Laten we eens kijken wat deze types precies inhouden en hoe ze van elkaar verschillen.

Collageen type 1
Collageen type 1 is het type collageen dat het meest in ons lichaam voorkomt. Dit type is in principe verantwoordelijk voor het hele plaatje. Het draagt bij aan de structuur en stevigheid van de huid, de sterkte van onze botten en helpt onze pezen en bindweefsel goed te houden.

Collageen type 2
Collageen type 2 draagt minder bij aan onze uiterlijke kenmerken en speelt voornamelijk een belangrijke rol bij de soepelheid van ons lichaam. Het zorgt namelijk voor het behoud van gezonde gewrichten en komt dan ook voornamelijk voor in kraakbeen.

Collageen type 3
Tot slot is er ook nog collageen type 3. Dit type collageen werkt eigenlijk samen met collageen type en zorgt voor structuur en elasticiteit van onze weefsels. Het komt dan ook voornamelijk voor in de huid, bloedvaten en inwendige organen.

Gezondheidsvoordelen collageen poeder als supplement

Collageen is noodzakelijk voor onze gezondheid. Het gebruiken van collageen poeder als supplement brengt dan ook een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee, zowel voor uiterlijk als innerlijk.

Voordelen collageen poeder voor uiterlijk

Het beste collageen poeder houdt ons jong. Door een collageen poeder als supplement te gebruiken, zul je merken dat je huidelasticiteit verbetert. Hierdoor zullen fijne lijntjes en rimpels verminderen. Daarnaast zal je huid beter gehydrateerd worden, waardoor deze er minder droog en vooral jeugdiger uit ziet. Collageen poeder is dus uitermate geschikt voor het stimuleren van een mooie huid.

Daarnaast zorgt collageen poeder ook voor het stimuleren van gezond haar en gezonde, sterke nagels.

Voordelen collageen poeder voor innerlijk

Naast de vele positieve dingen die collageen poeder voor je uiterlijk doet, zijn er ook een hoop gezondheidsvoordelen voor je innerlijke gezondheid. Allereerst zorgt collageen poeder ervoor dat de collageenproductie gestimuleerd wordt, waardoor botdichtheid verbetert en je gewrichten soepeler worden. Dit zorgt voor sterkere botten en minder gewrichtspijn, waardoor beweging soepeler gaat.

Daarnaast zorgt collageen poeder ook voor ondersteuning van de spijsvertering. Het bevat namelijk aminozuren die helpen met het herstellen en beschermen van het spijsverteringsstelsel, waardoor je spijsvertering gezonder wordt.

Hoe vind je het beste collageen poeder?

Ben je enthousiast geworden over collageen poeder als supplement en wil je het ook graag een keer proberen? Groot gelijk! Maar hoe weet je nu wat het beste collageen poeder is? Er is een enorm aanbod aan collageen poeder, dus het is begrijpelijk dat je niet goed weet waar je moet beginnen. Bij het kiezen van het beste collageen poeder zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, namelijk de bron van het collageen, de zuiverheid en kwaliteit, het type collageen en de opname en bioactiviteit.

Bron van het collageen

Wanneer je op zoek bent naar het beste collageen poeder, is het goed om te kijken naar de bron van het collageen. Je kunt dan ook het beste kiezen voor poeder afkomstig van hoogwaardige bronnen, zoals duurzaam gevangen vis of grasgevoerde runderen. Dan weet je zeker dat de beste kwaliteit collageen poeder hebt.

Zuiverheid en kwaliteit

Naast het kijken naar de bron van het collageen, is het ook verstandig om te checken of het collageen poeder zuiver is en van goede kwaliteit. Dit kun je doen door te controleren of het poeder vrij is van toevoegingen, vulstoffen en kunstmatige ingrediënten. Vaak staat erbij of het product onafhankelijk getest is op zuiverheid en kwaliteit. Indien dat zo is, kun je ervan uit gaan dat het goed is.

Type collageen

Het is voor jezelf ook goed om na te gaan welk type collageen je graag wil hebben. Zoals hierboven besproken zijn er verschillende typen collageen en hebben ze allemaal net een andere functie en brengen ze andere voordelen met zich mee. Overweeg dan ook welk type collageen het beste bij jou past en schaf deze aan.

Opname en bioactiviteit

Tot slot is het ook verstandig om te kijken naar in hoeverre het collageen poeder goed wordt opgenomen door het lichaam. Dit kun je zien aan of het poeder bioactieve peptiden. Deze dienen er namelijk voor om de collageenproductie te stimuleren.

Betrouwbaarheid collageen poeder

Nu je weet hoe je het beste collageen poeder kan vinden, is het tot slot ook nog belangrijk om te kijken naar de betrouwbaarheid van het collageen poeder. Je wil namelijk wel iets in je lichaam stoppen wat je 100% kunt vertrouwen. Het beste en meest betrouwbare collageen poeder herken je aan de volgende dingen:

Het merk

Kies altijd collageen poeder van een vertrouwd en gerenommeerd merk. Weet je het niet zeker? Zoek dan naar recensies en kijk of deze positief zijn.

Transparante etikettering

Kijk goed op het etiket of het alle nodige informatie bevat. Hier dient duidelijk op te staan om welk type collageen het gaat en wat de herkomst en productiemethode is. Daarnaast moet hier ook een duidelijke en volledige ingrediëntenlijst te vinden zijn. Indien je een of meer van deze punten niet goed terug kan vinden op het etiket, kun je beter voor een ander merk gaan.

Onafhankelijke kwaliteitstoets

Tot slot kun je het beste kiezen voor een product dat getest is door onafhankelijke laboratoria en waarvan je de uitslag ook kan vinden. Dan weet je zeker dat de kwaliteit goed is en dat het product betrouwbaar is.

Hoe gebruik je collageen poeder?

Je kunt collageen poeder als supplement op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je het als poeder aan een drankje toevoegen of mengen met je voedsel. Kijk vooral even naar de instructies op de verpakking en neem het supplement op de manier die voor jou het fijnst werkt. Probeer hier wel consistent in te zijn en blijf het op routine basis doen. Het duurt even voordat je resultaat merkt van het gebruiken van collageen als supplement, dus wees geduldig en geef niet op. Het zal het 100% waard zijn!

Ook collageen poeder proberen?

Bij Foodie.nl ben je aan het juiste adres!
Ben jij na het lezen van deze blog ook enthousiast geworden over collageen poeder als supplement en wil je het graag een keer proberen? Bij Foodie.nl kun je terecht voor het beste collageen poeder!

Plaats een reactie