Rundercollageen: De Ultieme Handleiding

Ontdek hoe rundercollageen je gezondheid kan transformeren met snelle opname en talloze voordelen. Van stralende huid tot verbeterde gewrichtsfunctie - lees verder en zie waarom rundercollageen de betere keuze is!

Viscollageen vs. Rundercollageen: Wat zijn de verschillen en overeenkomsten

Rundercollageen wordt verkregen uit runderen en is de meest gebruikte bron voor collageen supplementen.

Wanneer runderen zijn verwerkt voor vleesproducten dan worden de huiden gebruikt om collageen eiwitten (gelatine) van te maken. Tijdens dit proces wordt deze gelatine kleiner gemaakt tijdens een proces dat hydrolisatie heet.

Tijdens dit proces wordt het collageen behandeld met speciale enzymen die ook wel proteasen of peptidasen worden genoemd. Deze enzymen breken het collageen af tot collageen peptiden.

Dit wordt ook wel gehydroliseerd collageen genoemd of collageen hydrolysaat.

Het resultaat is een uiterste fijn poeder dat gemakkelijk oplost in drankjes, koud of warm. Dit in tegenstelling tot reguliere gelatine dat alleen oplost als het in aanraking komt met warme vloeistoffen.

Hoe rundercollageen werkt

Rundercollageen bestaat voornamelijk uit Type I en Type III collageen. Deze twee soorten collageen spelen een grote rol in de groei en het herstel van botten en de huid.

Belangrijk bij de aanmaak van lichaamseigen collageen is vitamine C, daarnaast heeft het lichaam een voorraad aan aminozuren zoals glycine en proline nodig.

Een van de voedingsbronnen die het rijkst is aan deze specifieke aminozuren is collageen!

Door collageen hydrolisaat te gebruiken voorzie je je lichaam dus van de juiste bouwstoffen om het herstel en aanmaak huid, haar, nagels, pezen en botten te verstevigen en ondersteunen.

Onderzoeken hebben onder anderen de volgende gezondheidsvoordelen vastgesteld bij het gebruik van rundercollageen:

  • Verbeterde gezondheid van het darmstelsel. Collageen is rijk aan glutamine. Dit aminozuur kan de symptomen van een lekkende darm tegengaan. Dit specifieke aminozuur is namelijk betrokken bij het herstel van de darmwand en kan kleine gaatjes in de darmwand repareren. (1)
  • Beter herstel van intensieve sporttrainingen vanwege aanwezige aminozuren in collageen (2)
  • Collageen kan je spierkracht verbeteren. Collageen kan het gebruik van energiedeeltjes genaamd ATP in je lichaam efficiënter doen verlopen. Dit zorgt voor een verbeterde spierkracht. (3)
  • Verminderde gewrichtspijn. Rundercollageen kan de aanmaak van kraakbeen stimuleren (4). Kraakbeen is het weefsel dat een dempende functie heeft in gewrichten. Het vormt een kussentje tussen gewrichten en zorgt zo voor een soepel gewrichtsfunctie.

Naast de bovenstaande bevindingen zijn er verschillende onderzoeken die het aminozuur glycine en collageen hydrolisaat koppelen aan:

Ik heb zelfs complimenten over de huid van mijn gezicht gekregen. Ik ben zo tevreden met Collageen Boost, wil niks anders meer!”

Merk je de eerste tekenen van huidveroudering en wil je hier iets aan doen? Of wil je gewoon je haar en nagels een extra boost geven? Probeer dan Collageen Boost!

Dit krachtige anti-aging supplement ondersteunt je huid, haar en nagels van binnenuit. Voel je mooi en zelfverzekerd met Collageen Boost.

1-Pack Collageen Boost

Plaats een reactie