Collageen supplementen: review

Ben je op zoek naar een collageen supplement voor je huid of gewrichten, maar vraag je je af of het wel zinvol is?

Of ben je op zoek naar ervaringen in het algemeen of reviews over een specifiek product?

Lees dan verder!

collageen hydrolysaat kopen

1. Zijn collageen supplementen onzin of zinvol?

Laten we eerst de meest besproken topic als het gaat om collageen supplementen behandelen: is het onzin of is het echt wel zinvol?

Een Google zoekactie levert o.a. de volgende resultaten:

Zoekopdracht collageen supplementen

Beautylab.nl

Het korte antwoord van Beautylab is: nee. Het heeft geen zin om collageen in beautyproducten te stoppen. 

Ze geven aan dat de effectiviteit van collageen puur afhangt van de manier waarop je collageen in je lichaam krijgt. 

Je kan het namelijk op je huid smeren via een crème, je kunt het innemen via een voedingssupplement of een beauty drankje of je kunt het direct in je laten injecteren.

Hmm, is het dan toch effectief?

Dit is wat Beautylab concludeert:

“Collageen in skincare is een marketingtrucje. Echter denk ik dat er wel crèmes op de markt zijn die onze natuurlijke collageenproductie stimuleren en op deze manier kunnen zorgen voor een stevigere, rimpelvrije huid. 

Skip dus de producten waarbij er groot op de verpakking staat ‘BEVAT COLLAGEEN’ en ga liever voor de producten die aangeven ‘de collageenproductie te stimuleren’. 

Wat injecties betreft, dit helpt absoluut. Het is alleen tijdelijk en vrij prijzig, dus je moet je goed bedenken of je er zin in hebt om 2-4 keer per jaar een paar naalden in je gezicht te laten prikken en al je spaargeld er aan uit te geven. 

En als laatste, de supplementen. 

Er lijkt bewijs voor te zijn dat het een positief effect heeft op de huid, dus ik zou zeggen: proberen kan geen kwaad. 

Baat het niet, dan schaadt het niet. 

Ik blijf toch een klein beetje sceptisch. Ik zou iets meer ondersteunende onderzoeken willen lezen voordat ik helemaal om ben.”

libelle

Naar eigen zeggen is Libelle op onderzoek uitgegaan, om boven tafel te krijgen of supplementen met collageen je huid inderdaad zo prachtig maken als de verpakking doet beloven.

Het onderzoek kwam niet verder dan het citeren van twee bronnen: 

 • Mark Moyad, M.D., M.P.H. (ofwel: Dr. Moyad)
 • Dermatoloog Adam Friendly (we konden niks vinden over deze persoon)

Dr. Moyad gelooft in de kracht van verandering in levensstijl om het algehele mentale, fysieke en spirituele welzijn te verbeteren, en in hun potentiële vermogen om het aantal supplementen tot een minimum te beperken.

Libelle citeert wat Dr. Moyad aangeeft:

“Recente onderzoeken tonen aan dat collageen sikken voornamelijk erg goed is voor je gewrichten. [...] 4 van de 4 patiënten met artritis die dagelijks 40 milligram collageen slikken, zagen hun pijn dalen met gemiddeld 26 procent”.

Tot slot vertelt dermatoloog Adam Friedly dat extra collageen voor je huid een grote marketingtruc is. Onzin dus.

“Het collageen wordt verteerd door je maag-darmkanaal, omdat het niet is gebouwd om de enorme pH-veranderingen in de darm te overleven.”

Holistik.nl

Evelyn van Holistik verteld dat je de collageen voorraad in de diepere huidlagen op peil wilt houden om je huid op latere leeftijd mooi te houden.

Ze geeft aan: “het probleem met crèmes is dat die niet kunnen doordringen tot deze diepere huidlaag. Daarvoor zijn de moleculen simpelweg te groot. 

Maar hoe zit het dan met orale inname? 

Bij het slikken van collageen supplementen kun je je vraagtekens zetten. Zodra je onbewerkte collageen slikt, komt het in je maag-, darmstelsel terecht waar het onmiddellijk wordt afgebroken.

Om dit probleem te omzeilen zijn collageen drankjes ontwikkeld die kunnen worden opgenomen in je bloedbaan.”

Verder geeft ze aan dat ze sceptisch was bij het testen van een beautydrankje omdat er heel veel beautydrankjes zijn en heel veel onderzoeken.

Onderzoeken die niet dubbelblind (een studie waarbij zowel de patient als de onderzoeker niet weet of het actieve geneesmiddel of een placebo is toegediend) zijn gedaan en daarom niet betrouwbaar zijn.

Op basis van het gebrek aan betrouwbare onderzoeken concludeert ze dat de meeste collageendrankjes helemaal niks voor je doen en weggegooid geld zijn.

Tot slot reviewed ze het product Pure Gold Collagen waarbij ze transparant aangeeft dat ze het heeft opgestuurd gekregen. 

Dit product heeft naar eigen zeggen wel een dubbelblind onderzocht (een link naar het onderzoek heeft ze niet maar wij hebben die gevonden) en heeft positieve resultaten geboekt.

Uiteindelijk concludeert ze dat er niks gaat boven zelf testen.

RTLNieuws.nl

Ook RTLNieuws heeft hier een item over waarbij dermatoloog Loek Habbema uiteindelijk het volgende concludeert: 

“Je jong drinken, is totale onzin. Was het maar zo makkelijk! Het is simpelweg onmogelijk om collageen tot je huid door te laten dringen. 

Alles wat je drinkt, komt namelijk in je darmstelsel terecht en wordt daar afgebroken.”

Vervolgens wordt het artikel afgesloten met de vraag of er dan niets helpt? Habbema zegt: “Jawel, er is een wondermiddel. Een gezonde levensstijl.”

samenvatting

 • Beautylab: crèmes kunnen werken maar alleen producten die de natuurlijke collageenproductie stimuleren. Injecties werken maar is tijdelijk en prijzig. Supplementen lijken te werken maar er zijn meer ondersteunende onderzoeken nodig.
 • Libelle: collageen slikken lijkt te werken voor gewrichten en collageen voor je huid is onzin.
 • Holistik: crèmes werken niet omdat het niet diep genoeg door de huid komt. Collageen drankjes kunnen werken maar alleen diegenen die positieve resultaten hebben geboekt tijdens dubbelblinde onderzoeken
 • RTLNieuws: Collageen drankjes werken niet omdat het in je darmstelsel terecht komt en daar wordt afgebroken.

2. Onzin of zinvol: onze mening

Zoals beautylab aangeeft zijn er inderdaad meerdere manieren om collageen tot je te nemen.

De bekendste en financieel het meest aantrekkelijkste voor de consument zijn supplementen en crèmes

Dus laten we ons daar op focussen.

supplementen: pillen en tabletten

De groep collageen supplementen bestaat uit pillen (tabletten en capsules) en poeders

Pillen en tabletten worden gemaakt door één vastgestelde dosis actief ingrediënt, samen met eventuele zoetstoffen, smaakstoffen, kleurstoffen, coating en tabletteerhulpstoffen (e.g. bindmiddelen, desintegratiemiddelen, glijmiddelen) in een mal te persen.

Wanneer het met het volume van één dosis niet mogelijk is om een tablet te maken van handzame afmetingen, wordt het actieve ingrediënt vermengd met vulstoffen om het volume te vergroten.

Als vulstof wordt vaak gebruik gemaakt van lactose, sacharose of zetmeel.

Capsules zijn eigenlijk ingekapselde poeders waarbij de capsule zachter is dan een tablet. 

Hierdoor gaat het slikken makkelijker. Ook kan je een capsule vaak openmaken zodat je de poeder eruit kan halen in het geval je geen grote fan bent van slikken.

Wanneer je collageen in poeder vorm koopt dan zul je zien dat het poeder heel erg fijn is en makkelijk oplost in drankjes (vandaar het gebruik van de naam beauty drankjes).

Dit proces heet hydrolysatie.

Laten we eens kijken hoe dit in z'n werking gaat.

Laten we als voorbeeld spreken over rundercollageen. Zoals het woord aangeeft wordt deze bron verkregen uit runderen.

Wanneer runderen zijn verwerkt voor vleesproducten dan worden de huiden gebruikt om gelatine van te maken.

Je kan dit proces zien als het maken van bottenbouillon. De huiden worden “gekookt” in een grote “pan”. Bij het koken drijft er een witte laag naar boven. Dit is de gelatine en wordt eruit gehaald.

Vervolgens wordt deze gelatine kleiner gemaakt tijdens een proces dat hydrolisatie heet. 

Tijdens dit proces wordt het collageen behandeld met speciale enzymen die ook wel proteasen of peptidasen worden genoemd.

Deze enzymen breken het collageen af tot collageen peptiden. Dit wordt ook wel genoemd als:

 • gehydrolyseerd collageen
 • collageen hydrolysaat 

Dit is dus dat hele fijne poeder wat in de verpakking zit en bevatten verschillende aminozuren die zorgdragen voor de ontwikkeling van:

Nu je weet wat het verschil is tussen pillen en poeders zullen we eens kijken naar de zin en onzin van collageen supplementen.

supplementen: zinvol of onzin

Van de vier bronnen die hebben gesproken over of collageen zin heeft of onzin is, geeft alleen dermatoloog Habbema uit het item van RTLNieuws aan dat het onzin is.

Zijn reden hiervoor nogmaals was: “Collageen drankjes werken niet omdat het in je darmstelsel terecht komt en daar wordt afgebroken.”

Nou weten wij niet wat hij precies bedoelt met collageen drankjes, maar vanuitgaande dat hij verwijst naar gehydrolyseerd collageen poeder kunnen we het volgende stellen:

Hij heeft gelijk met z’n uitspraak dat het bestanddeel collageen (of nog specifieker collageen peptiden) in de darmstelsel terecht komt en daar wordt afgebroken.. 

MAAR dat is het halve verhaal!

Want wat gebeurd er eigenlijk in het lichaam wanneer deze collageen peptiden (eiwitmoleculen) worden afgebroken?

Dat zijn de kritische vragen die je je moet afvragen wanneer je artikelen leest die iets beweren. Ga altijd een stapje verder.

Dit is wat er gebeurd:

Maag: afbraak
Zodra een eiwitbron (in dit geval collageen peptiden) de maag bereikt, breken zoutzuur en enzymen (genaamd proteasen) het af in kleinere ketens van aminozuren.

Vanuit je maag gaan deze kleinere ketens van aminozuren je dunne darm binnen. 

Dunne darm: verdere afbraak
Als dit gebeurt, geeft de alvleesklier enzymen en een bicarbonaatbuffer af die de zuurgraad van verteerd voedsel vermindert. 

Door zuurgraad te verminderen kunnen meer enzymen werken aan het verder afbreken van aminozuurketens in individuele aminozuren.

Enkele veel voorkomende enzymen die bij deze fase betrokken zijn, zijn onder meer:

 • trypsine
 • chymotrypsine
 • carboxypeptidase

Dunne darm: opname in bloedbaan
Wanneer de aminozuurketens zijn afgebroken in individuele aminozuren vindt de opname ervan plaats door microvilli.

Microvilli zijn kleine vingervormige structuren die het absorberende oppervlak van de dunne darm vergroten. Dit zorgt voor een maximale opname van aminozuren en andere voedingsstoffen.

Bloedbaan: transport
Zodra de individuele aminozuren zijn opgenomen, komen aminozuren vrij in de bloedbaan.  Hier worden ze naar specifieke cellen gebracht in verschillende delen van het lichaam. 

Extracellulaire Matrix (ECM): ruimte waar collageen wordt geproduceerd
Tussen alle cellen in je lichaam bestaat er ruimte wat is gevuld met extracellulaire matrix (ECM). Dit is een netwerk van moleculen die stevigheid en structuur biedt aan weefsels.

In die ruimte tussen die cellen worden bouwstenen (zoals collageen) gemaakt door fibroblasten. 

Dit is de belangrijkste cel van het bindweefsel en verantwoordelijk voor het aanmaken van alle elementen binnen de extracellulaire matrix.

De rol van vitamine C
Naarmate je ouder wordt produceren de fibroblasten minder collageen (bron). Om dit tegen te gaan wil je voldoende vitamine C innemen. 

Het zorgt er namelijk voor dat de proliferatiesnelheid van fibroblasten toeneemt (bron). 

In andere woorden: de groei en verspreiding van fibroblasten neemt toe waardoor ze in staat zijn om meer collageen aan te maken.

Daarnaast reguleert vitamine C de aanmaak van collageen eiwitten door de hydroxylatie van collageen te ondersteunen (bron).

Hydroxylatie is een chemische reactie wat nodig is voor het stabiliseren en ondersteunen van de opperhuid.

Tot slot zorgt vitamine C ervoor dat de mRNA van collageen stabiliseert. Dit staat voor “messenger ribonucleic acid”. Dit zijn moleculen die een boodschap sturen om eiwitten aan te maken.

Verhogingen of verlagingen van mRNA-gehaltes zullen de eiwitproductie in cellen veranderen.

Door mRNA te stabiliseren kan de aanmaak van collageen eiwitten voor het herstellen van beschadigd huid worden verhoogd (bron).

Commerciële supplementen en onderzoeken

Holistik gaf aan dat supplementen wel werken maar alleen degenen waar dubbelblinde onderzoeken naar zijn gedaan.

Daar zijn wij niet mee eens om de volgende reden:

Ja, een extra bevestiging vanuit de wetenschap is heel goed en niet alleen bij dubbelblinde onderzoeken MAAR ook bij onafhankelijke onderzoeken. 

Met onafhankelijke onderzoeken bedoelen wij onderzoeken die niet zijn gedaan of gefinancierd door de producent van het product.

Je kan zelf wel nagaan dat er een enorme belangenverstrengeling ontstaat wanneer de producent of aandeelhouders erbij betrokken zijn.

Alleen om die reden vertrouwen we dat soort onderzoeken niet.

Onafhankelijke onderzoeken daarentegen vertrouwen we wel alleen in hoeverre komen echt onafhankelijke onderzoeken bij een commercieel product voor?

Waarom zou een onafhankelijke partij geld en tijd stoppen om een product te onderzoeken waar zij zelf geen belang in hebben?

Wij hebben hier nog niet echt een antwoord op.

Terug naar Holistik. Weet je nog dat zij het had over Pure Gold Collagen en het dubbelblinde onderzoek?

Er is helemaal geen dubbelblind onderzoek gedaan naar dit product. In het onderzoek staat:

“An open-label study was conducted to investigate the effects of this nutritional supplement on skin properties.”

In een studie met een open-label protocol zijn zowel de deelnemers als de onderzoekers/behandelaars op de hoogte van de toegediende behandeling (actieve behandeling of placebo, geneesmiddel A of B).

Geen dubbelblind onderzoek. Zelfs niet eens blind voor één partij.

Dus in haar eigen woorden blijvend, zou ze moeten concluderen dat Pure Gold Collagen niet werkt. 

Pillen vs. poeders: welke kies je?

We kunnen je aanraden om te gaan voor een collageen product in poedervorm vanwege de volgende belangrijke reden: 

Een potje met tabletten heeft een fractie van de hoeveelheid collageen. Om aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen moet je meerdere potjes per maand gebruiken. 

Dit is duurder dan één pot collageen poeder. 

Verder bevatten tabletten veel meer toevoegingen die niet bijdragen aan jouw gezondheid. Collageen poeders zijn over het algemeen puurder.

Een ander puntje ligt in het wetenschappelijk bewijs. 

Alle wetenschappelijke resultaten gaan over het gebruik van collageen poeder. Nou bevatten collageen tabletten ook dezelfde werkzame stof. 

Alleen zonder wetenschappelijk bewijs kunnen we niet 100% zeggen of tabletten net zo goed werken als in poeder vorm. 

En tot nu toe hebben we geen onderzoek gevonden op basis van tabletten. Dit is ook één van de redenen waarom wij pleiten voor collageen poeder.

Hieronder lees je over het merk waar wij tevreden mee zijn.

3. De natuurlijke collageen supplementen van Foodie

Collageen supplementen

Foodie is een bedrijf uit Eede die als missie heeft om (welvaarts)aandoeningen de kop in te drukken door middel van voeding en aanvulling van suppletie.

Het begon in 2012 toen de eigenaar ontdekt had dat bewerkte voeding met bijvoorbeeld granen, soja en chemische toevoegingen leidt tot kleine ontstekingen in het lichaam. 

Het zijn deze ontstekingen waaruit wetenschap steeds beter een beeld heeft dat het impact heeft op de groei van bijvoorbeeld kanker (bron).

Deze ontdekking resulteerde in de ontwikkeling van een voedingsstijl genaamd Paleo (wat destijds in de VS in opkomst kwam). 

Simpel gezegd is Paleo terug naar de basis. Het eten van onbewerkt, vers voedsel en het vermijden van pakjes en zakjes. 

Nadat het bedrijf steeds meer erachter kwam dat de klant niet altijd de tijd had om onbewerkt en vers te gaan eten hebben ze besloten om (na feedback van klanten) met zorg geformuleerde supplementen te gaan ontwikkelen om voedingsstoffen aan te vullen.

Dit heeft geleid tot het eerste anti aging supplement in poedervorm van Nederland genaamd Collageen Boost! 

Collageen Boost
Men vindt het steeds belangrijker om er goed uit te zien. Collageen Boost is voor ons het collageen supplement voor de huid, haar en nagels. 

Het is gehydrolyseerd (je weet inmiddels dat dat ervoor zorgt dat het goed opgenomen kan worden, het bevat type 1 en 3 collageen, komt van runderen en het is puur.

Wat bedoelen we met puur? Geen synthetische toevoegingen die ervoor zorgen dat je lichaam harder moet werken om te ontgiften en de kans op een aangetaste darmwand vergroot.

Verder bevat het natuurlijke vitamine C uit de acerola-kers (één van de sterkste vitamine C bronnen). Je weet dat vitamine C de hulpstof is die ervoor zorgt dat nieuwe collageenvezels zich kunnen vormen.

Collageen Plus
Daarnaast hebben ze Collageen Plus in het assortiment. Dit natuurlijke collageen supplement combineert het beste van drie werelden.

Het is speciaal ontwikkeld om mensen te helpen die hun gezonde lifestyle willen aanvullen met:

 • Makkelijk verteerbare vetten voor direct inzetbare energie
 • Hoogwaardige collageeneiwitten voor herstel van spieren, huid haren, nagels.
 • Met de 100% Natuurlijke Vitamine C uit Acerola

Met de focus op extra vetzuren is dit hét product voor mensen die een keto lifestyle hebben maar geen zin hebben om constant avocado's te eten.

Collageen bone
“Volgens de Nederlandse Osteoporose Vereniging krijgt ongeveer een op de drie vrouwen vroeg of laat te maken met botontkalking. 

Bij mannen ligt dit percentage aanzienlijk lager.

Dit komt omdat de veranderingen in botdichtheid en -sterkte  worden bepaald door verschillende hormonen. Met name oestrogeen is hierin cruciaal.

Oestrogeen is een vrouwelijk hormoon, dat beschermt tegen botafbraak.

Zodra tijdens en na de overgang de vorming van oestrogene/vrouwelijke hormonen grotendeels ophoudt, treedt er in de botten een versnelde afbraak van botmineraal op. 

Om die reden komt osteopenie en osteoporose vaker voor bij vrouwen.

Maar je kunt jezelf wapenen tegen deze ontwikkeling.

Voorkomen is ALTIJD beter dan genezen.”

Dit stuk hebben zij op de website staan wat de reden is voor ontwikkeling van Collageen Bone.

Ondersteunt het behoud van sterke botten met de ijzersterke combinatie van:

 • Collageen
 • Calciumcitraat (de best opneembare vorm) 
 • Vitamine D (voor optimale calcium opname)

Dus hieronder nog even elk collageen supplement op een rijtje:

Collageen Bone

 • incl. 100% natuurlijke vitamine C
 • incl. vitamine D
 • incl. calcium
 • Voor sterke tanden
 • Ondersteunt soepele en sterke spieren
 • Ondersteunt sterke botten

Collageen Boost

 • incl. 100% natuurlijke vitamine C
 • Voor huid, haar en nagels
 • Voor sterke tanden
 • Ondersteunt soepele en sterke spieren
 • Ondersteunt sterke botten
 • Ondersteunt kraakbeen in gewrichten

Collageen Plus

 • incl. 100% natuurlijke vitamine C
 • incl. MCT-vetzuren
 • Ondersteunt kraakbeen in gewrichten
 • Ondersteunt soepele en sterke spieren
 • Ondersteunt sterke botten
 • Als extra energiebron
 • Natuurlijke chocolade of vanille smaak

Waarom wij kiezen voor foodie

Er is een speciale reden waarom wij fan zijn van Foodie en het is niet perse het product. “Wat??” Horen wij je al zeggen.

Luister, we kunnen zeggen dat wij Collageen Boost het beste collageen supplement vinden voor de huid.

We kunnen zeggen dat Collageen Plus het beste collageen supplement is voor de gewrichten en voor meer energie.

En ja, we kunnen zeggen dat Collageen Bone het beste collageen supplement is voor de botten.

Maar wat betekent “het beste collageen supplement” nu eigenlijk?

 • Dat het X aantal eiwitten heeft? 
 • Dat het puur is? 
 • Dat het vitamine C bevat? 
 • Dat het de juiste aminozuren bevat?

Ja, wij zijn van mening dat je zeker moet kiezen voor een product die dit heeft MAAR wij kennen niet ALLE collageen supplementen op de markt.

En daarom willen wij ook niet zeggen dat Foodie’s producten de beste zijn. De beste suggereert dat het beter is dan alle collageen supplementen op de wereld.

Dat weten we niet. Het werkt voor ons, wij voelen ons er goed bij en wie weet voel jij dat ook!

Dit is wat we wel weten: ze hebben een uitstekende klantenservice.

Wij vinden het contact met het bedrijf net zo belangrijk of misschien zelfs belangrijker! Als er iets verkeerd is gegaan dan wil je dat het snel wordt opgelost zonder gedoe. 

Bij hun is dat zeker het geval. Binnen 24-uur heb je sowieso antwoord (als je een e-mail hebt gestuurd), maar vaak al dezelfde dag.

Als je het gevoel hebt dat het collageen supplement niet bijdraagt aan jouw leven dan kan je binnen 60-dagen het volledige bedrag terug krijgen (ook van ONGEOPENDE potten).

Dat is service, en vinden wij belangrijk.

Het belangrijkste voor jou vinden wij dat je niet alleen ons hoeft te vertrouwen. Zij geven elke maand hun klanttevredenheidsscore vrij.

Dit betekent dat ze met het publiek delen welke positieve EN negatieve reacties de klantenservice heeft gekregen.

Hoe vaak zie je dat?

Je kan alles terug lezen op hun blog. Dit gaat terug tot mei 2018 waar ze dan voor het eerst hun bevindingen gaan delen.

Ja ze zijn ook transparant over hoe de cijfers waren begin 2018:

Klanttevredenheidscore Mei Foodie.nl

En nadat ze de tevredenheid als nummer 1 prioriteit hebben gesteld werd de score in mei een 8.3 🙂

Hier bijvoorbeeld wat de ervaringen waren over de klantenservice in maart 2020 (direct gekopieerd van hun blog):

Positieve ratings:
Een kleine greep uit de niet-aangepaste opmerkingen (persoonsgegevens hebben we wel afgeschermd) die we hebben gekregen:

 • Snelle reactie terug en zeer klantvriendelijk en oplossingsgericht – tot grote tevredenheid! Dit is een prima bedrijf.
 • Vlot contact en goed geholpen!
 • Ik wil je vooral bedanken voor jouw/jullie service die ik van een hele menselijke maat vind: zowel de manier van overleggen, de woorden die gebruikt worden, het wederzijdse van het overleg en de afhandeling: soepel en correct. Heel erg bedankt voor jullie werkwijze. ik hoop dat jullie dit volhouden, het is zo nodig in onze maatschappij. Chapeau!!! hartelijke groetjes, AFGESCHERMD.
 • FANTASTISCH SNEL GEREGELD. HARTELIJK DANK.
 • Perfect and very quick respond! Thx.
 • Quick feedback and easy to implement! 🙂
 • Super goed geholpen! Bedankt voor de snelle afhandeling!
 • L.S. Wat een lief antwoord en bedankt alvast voor de evt. hulp. Hartelijke groet AFGESCHERMD.
 • Fijne service ! Hartstikke bedankt!????
 • Dank voor het tijd nemen om de mail goed te lezen en er uitgebreid antwoord op te hebben gegeven!
 • Wat een enorme service en een hulp bieden jullie.
 • Quick reply to my email and loved the content, a lot of info for me as a beginner! Thanks a LOT!
 • Heel hartelijk bedankt voor de goede service!
 • Helemaal goed!! Correcte en snelle afhandeling!!
 • Ik ben zeer tevreden over de begeleiding die en vooral het geduld dat ik kreeg bij mijn bestelling. Ik kreeg ook ander advies, toen dit pakket voor mij niet zo geschikt bleek te zijn, omdat ik me digitaal niet zo goed kon redden En dat je dan je geld terug krijgt, is ook écht waar. Nogmaals bedankt.
 • Super. Heel erg klantvriendelijk!!!
 • Bedankt voor de snelle service, Groetjes AFGESCHERMD
 • Hele snelle reactie en fantastische service!! Mvgr AFGESCHERMD.
 • Hartelijk dank voor de snelle reactie maar zeker ook voor de goede tips!! Ik ga ze zeker allemaal nalezen. En doe zo verder met jullie activiteit, ik blijf jullie ook volgen.

Negatieve ratings:
Dit zijn alle niet-aangepaste opmerkingen (persoonsgegevens hebben we wel afgeschermd) die we hebben gekregen:

 • Geen reden.
 • Geen reden.
 • Geen reden.
 • Geen reden.
 • Geen reden.
 • Heb gelezen via Facebook dat het een oud boek is?

Feedback nummer 1:
Klant gaf aan dat haar order niet geleverd is, maar de betreffende barcode was niet van ons. Onze order is alsnog door PostNL geleverd.

Feedback nummer 2 & 4 & 5:
Klanten balen dat ze wegens omstandigheden langer moesten wachten op de Kurkuma orders dan normaal.

Feedback nummer 3:
Volgens de klant werken de ketonenstrips niet. Er is een vervangend potje met ketonenstrips opgestuurd.

Feedback nummer 6:
Klant baalt dat het gratis Paleo Magazine een ouder exemplaar is.

Foodie collageen boost ervaringen

De bovenstaande redenen waarom we dit product en het bedrijf aanbevelen is nog niet alles.

 • Wat vinden de klanten van het product?
 • Wat zijn hun ervaringen?
 • Is het inderdaad wat ze ervan verwachten?

Zij hebben een hele pagina gewijd aan allerlei verhalen van klanten wat ze de Wall of Love noemen.

Hieronder zie je een paar verhalen.

collageenpoeder ervaring haar
collageenpoeder ervaring rug
Collageenpoeder ervaring verbetering in nagels
Collageenpoeder ervaring smaakloos

Ik heb zelfs complimenten over de huid van mijn gezicht gekregen. Ik ben zo tevreden met Collageen Boost, wil niks anders meer!”

Merk je de eerste tekenen van huidveroudering en wil je hier iets aan doen? Of wil je gewoon je haar en nagels een extra boost geven? Probeer dan Collageen Boost!

Dit krachtige anti-aging supplement ondersteunt je huid, haar en nagels van binnenuit. Voel je mooi en zelfverzekerd met Collageen Boost.

1-Pack Collageen Boost